Het perfecte recept voor een smoothie met collageen

Het perfecte recept voor een smoothie met collageen

Totaal: 9 min
Niveau:
Snadný
Porties: 4 porties

Als je hebt gezien dat je vrienden en favoriete gezondheidsgoeroes zich in de naam van goede voeding op smoothies hebben gestort, dan ben je niet alleen. Smoothies zijn vaak een nuttige optie. Omdat je ze kunt maken met vers fruit en verse groenten, zijn ze een handige, smakelijke manier om je inname van echte voeding en verse producten te verhogen. Bovendien kun je collageen toevoegen als een extra boost voor je wellnessroutine! 

Weet je graag hoe je een heerlijke smoothie met collageen maakt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hierna geven we antwoord op de vragen ‘kan ik collageen toevoegen aan mijn smoothie?’, ‘wat doet collageen in mijn smoothies?’ en ‘hoeveel collageen moet ik in mijn smoothie doen?’. We geven je ook een paar heerlijke recepten om je op weg te helpen.

 

Kan ik collageen aan mijn smoothie toevoegen? 

Natuurlijk! Omdat collageenpeptiden gemakkelijk worden verteerd en oplosbaar zijn in warme of koude vloeistoffen, is het heerlijk om aan je smoothies toe te voegen. Plus, aanvullen met een schepje collageen geeft je de boost die je nodig hebt om mooi haar, een mooie huid en mooie nagels te ondersteunen

 

Wat doet collageen in smoothies? 

Laten we het eens hebben over de voordelen van collageen! Collageen is een natuurlijk voorkomend eiwit dat door het lichaam wordt aangemaakt en dat zich in het bindweefsel bevindt. Dus ook in het haar, de huid en de nagels. Om het met de woorden van onze nieuwe Chief Creative Officer, Jennifer Aniston te zeggen:  

“Collageen is de lijm die alles bij elkaar houdt.” 

Als we jong zijn, wordt collageen efficiënt door ons lichaam aangemaakt. Het houdt onze botten sterk en de huid soepel. Maar, ongeveer vanaf de leeftijd van 25 jaar, begint de natuurlijke collageenproductie af te nemen.  

Omdat de moderne voedselverwerkingsmethoden collageen grotendeels uit onze voeding hebben verwijderd, zijn we van mening dat ons dieet aanvullen met collageen kan helpen om de voordelen ervan te behouden, zoals: 

  • Een stralende huid 

  • Een jeugdig uiterlijk

  • Gezondheid van de botten*

*Collageen is een eiwit. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van normale botten. 

 

Hoeveel collageen moet ik in mijn smoothie doen? 

Als het gaat om hoeveel collageen je best aan je smoothie toevoegt, dan zijn 1-2 schepjes of 10-20 g collageen alles wat je nodig hebt!  

 

Kun je elke dag collageen drinken? 

Maak collageen onderdeel van je routine en geniet van alle magnifieke voordelen! Om het dagelijks te gebruiken, voeg je 1-2 lepels of 10-20 gram collageen toe aan verschillende voedingsmiddelen (zoals toetjes en dressings) of dranken, zoals smoothies, natuurlijk! 

Je kunt verschillende soorten collageen proberen. Hierna vind je een aantal van onze favoriete collageenproducten: 

 

Collageenpeptiden 

Vital Proteins Collageen Peptiden is een fantastische keuze voor smoothies. Ons originele collageenpeptidenpoeder is volledig smaak- en geurloos en lost gemakkelijk op in warme en koude vloeistoffen.  

Gemaakt van de huid van runderen is dit product echt een van de veelzijdigste vormen van collageen die er zijn. Bovendien wordt de smaak van je smoothie niet beïnvloedt. 

 

Marine collageen 

Net als de originele collageenpeptiden is ons Marine Collageen niet gearomatiseerd, maar geurloos. Het lost gemakkelijk op in zowel warme als koude vloeistoffen. Het enige verschil is dat Marine Collageen gemaakt is van de huid van vissen.

 

Smoothierecept met collageen 

Hier in een van onze favoriete collageen-smoothie recepten om je op weg te helpen: 
Recept voor chocolade- & bessensmoothie 
Recept voor 1 portie. 

 

Ingrediënten:

235 ml amandelmelk 
1 banaan, geschild en in plakjes gesneden 
160 g bevroren bosbessen 
160 g bevroren kersen 
3 el rauwe cacaopoeder 
1/2 el honing 
1 schep Vital Proteins Collagen Peptides 
Optionele garnering: chocoladeschilfers, extra stukjes kers of bosbes  

Bereiding:

  • Meng gewoon alle ingrediënten in een blender en geniet!